Hej du nyfikne Pennfajtsbesökare!

Vi är så glada att många visar intresse för Pennfajten – vi tänkte bara dra några korta punkter om vad du som nyfiken kan tänkas vilja veta när du besöker vår sida för första gången:

Ja, vi vill gärna att du anmäler ditt intresse för att vara med! Läs mer här. Det här är inte för att vi har en skitnödig urvalsprocess om vem som ska få skriva eller inte, utan det är för att vi vill ha lite koll på vem du är, så att vi kan kontakta dig om det är något vi vill informera om, och för att det är trevligt för oss som sajtchefer att säga hej hej!

Ja, vi är anonyma med våra texter på Pennfajten. Det är för att vi vill ha så lite prestige och krav som möjligt. Några av oss skriver för att det är kul, en del drömmer om att ge ut en bok en dag, andra av oss har skriveriet som yrke och vill öva på att skriva fiktion; vi vill helt enkelt att alla ska få plats!

Augustin formulerade sig precis så här via Twitter till Hanna Fridén som tipsade om oss på sin blogg: Vi vill fortsätta med anonymiteten på vår sajt, men självklart kan du, via twitter/webb själv ”avslöja” vilken text du skrivit. Och du kan vara icke-anonym i dina kommentarer och länka till din sajt där.

Ja, vi är ganska petiga på hur du ska göra när du skickar in din text till oss – det är för att vi inte vill fastna i ett administrativt träsk där det tar för lång tid att sköta det praktiska med att lägga upp era texter! Följ därför instruktionen som finns att läsa här, så kommer vi alla ha ett smidigt och smart system och vi kan ha många som skickar in texter!

Ja, vi är också ganska petiga med hur vi kommenterar på Pennfajten. Det är för att vi vill vara schyssta mot varandra och alla ska kunna känna att man kan skicka in en text som kanske inte blev tipptopp – men fasiken vad kul det var att försöka skriva den! (ja, det gäller även dig, du redan utgivna författare som känner pressen att skriva bra hela tiden!)

Innan du börjar kommentera, läs gärna detta och spana in hur andra har kommenterat. Givetvis kan du bara skriva ”tummen upp på denna awesome text!” om du inte har tid att skriva en längre kommentar. Vi modererar alla kommentarer noga, så att inga troll släpps igenom.

En sista grej – om du inte gillar den aktuella skrivuppgiften kan du alltid gå tillbaka och skriva en gammal istället. Bara du märker kuvertet till oss noga, så ger vi dig lämplig pseudonym och lägger ut. Vi hörs!

Tags: , ,

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *